Algemene vragen

Wie is de zangeres in de commercial van oktober 2014?

Het nummer ‘Green Green Grass of Home’  is opnieuw in een eigentijds jasje gestoken door aanstormend talent Coby Grant uit Australië, momenteel rondtourend in Europa (oktober 2014).

Worden door u rondleidingen verzorgd in de fabrieken?

Onze fabrieken zijn ingericht als productieruimtes die moeten voldoen aan alle eisen rondom hygiëne, veiligheid etc. en zijn totaal ongeschikt voor het verzorgen van rondleidingen of gebruik van fotoshoots.

Ik woon niet in Nederland. Kan ik toch artikelen bestellen bij uw webshop?

Zeker kunt u artikelen bestellen. U verzendt een e-mail aan info@peijnenburg.nl en geeft daarbij de door u gewenste product(en) en uw NAW-gegevens door (waar u de bestelling wenst te ontvangen). Het aankoopbedrag  kunt u overmaken op het IBAN nummer: NL77BNPA0227988922 met Swift code: BNPANL2A onder vermelding van Webshop Peijnenburg. Na ontvangst van uw betaling zullen wij de bestelde producten zo spoedig mogelijk  versturen.

Waar komt de benaming peperkoek vandaan?

In koek leven vele oude gebruiken voort. Elke feestdag werd door de eeuwen heen gevierd met een bijzonder baksel. Het is allemaal begonnen met het broodoffer. Broodoffer omdat dan geen dier geofferd hoefde worden. Daarna kwamen de koeken. Een voorbeeld hiervan is de Sint Lupis koek, een driehoekige koek die symbool stond voor de Vader, de Zoon en de Geest. Van deze koek geloofde men dat het wolvengevaar zou keren als men de koek aan een bedelaar zou schenken.

Over Oude Wijven koek gaan ook verhalen de ronde. Een ervan is dat deze koek niets met oude vrouwen te maken heeft, maar dat zij genoemd is naar de midwinterperiode, die vroeger in Noord Oost Nederland de oude wijventijd werd genoemd. De 'Olde Wieven" koeken waren vroeger nieuwjaarskoeken.

In het zuiden was vooral de peperkoek in trek in de tijd van het nieuwe jaar. Aan peper werd een afwerende macht tegen demonen toegedacht. In het oude bruiloftsritueel werden peper en zout voor het huis van het bruidspaar gestrooid om heksen en boze geesten af te schrikken. Men bakte koek in de vorm van een hart als symbool van liefde, waarmee men elkaar geschenken en goede wensen gaf.

De naam Peperkoek wordt met name in het zuiden nog steeds gebruikt voor Ontbijtkoek.

Waarom is luxe ontbijtkoek altijd ongesneden?

Alle Peijnenburg luxe ontbijtkoeken zijn aangezet, hetgeen wil zeggen dat de zijkanten van de koek niet vlak maar wat “onregelmatig” zijn. Samen met de bestrooiing maakt dit het snijproces erg moeilijk en geeft een enorme vervuiling van de messen. Deze vervuiling geeft veel storingen en stops in de productie, met name op de inpaklijnen, waarmee een efficiënt en schoon inpakproces onmogelijk wordt.

Produceert Peijnenburg glutenvrije ontbijtkoek?

Normaliter wordt elke ontbijtkoek met Rogge gemaakt en kan daarom niet glutenvrij zijn. Bij Peijnenburg hebben we nu al het Rogge kunnen vervangen voor grondstoffen zonder gluteneiwitten. Onze koeken bevatten nooit meer dan 20ppm (mg/kg) gluteneiwitten en zijn daarom geschikt voor mensen met een glutenintollerantie. Producten met een 'zeer laag glutengehalte' bevatten vaak minder dan 100 ppm, maar kan bij mensen met een heftige glutenintollerantie toch voor klachten zorgen. We zijn er trots op dat we in onze glutenvrije ontbijtkoek onder de 20 ppm zitten. 

Hoe gaat Peijnenburg om met sponsoraanvragen?

Hoe gaat Peijnenburg om met sponsoraanvragen? Dagelijks bereiken onze talloze aanvragen om sponsoring van evenementen, uitjes, acties en hulporganisaties. Sponsoraanvragen voor gratis producten of een financiële bijdragen. Om versnippering te voorkomen wordt door Peijnenburg jaarlijks één algemeen (goed) doel gedefinieerd dat via productsponsoring wordt ondersteund. Dit betekent dat verzoeken en aanvragen voor sponsoring van individuele en op zichzelf staande activiteiten en initiatieven niet gehonoreerd kunnen worden.